1994-1996 Multimedia centrum (Roto Smeets)

Functie: 
Programmeur, Systeemanalist, teamleider
Technologieën: 
MS-DOS, Windows, BDE, BTRIEVE, ActiveX/COM, OWL, Crystal Reports
Talen: 
C, C++, Delphi/Pascal

Het bedrijf ging over in het Multimedia centrum van Roto Smeets De Boer. Hier heb ik het werk aan nieuwe en traditionele media voortgezet. Ik heb een aantal projecten uitgevoerd waarbij de nadruk meestal lag bij het produceren van producten op meerdere media vanuit één bron.

Activiteiten: 

SONY Electronic book producties:

  • Winkler prins Culinair Vademecum (Elsevier)
  • Reisgids Ierland (Irish tourist board).

Met behulp van (zelf) eerder geschreven programmatuur zijn de producties uitgevoerd. De brondata is na analyse naar een importformaat geconverteerd en verwerkt.

EB op PC: Ontwikkeling van een systeem waarmee het mogelijk is Electronic Book CD’s te spelen op een PC. Electronic book was niet echt succesvol. We hebben een systeem bedacht en gemaakt, waardoor EB CD-ROM’s ook op PC uit te voeren zijn.

BouwCD voor Windows: Ontwikkeling van een CD-ROM t.b.v. Nederlandse Bouw Documentatie (NBD) (Bouw-CD). De NBD beheert een ringbandsysteem met productinformatie t.b.v. de Bouw. De gegevens, bijgehouden in de BouwBase en de teksten in MS-Word, werden gebruikt om een CD-ROM aan te maken, waardoor supersnel zoeken en verwijzen mogelijk werd.

Elektronische winkel: Ontwikkeling van een winkel systeem op CD-ROM voor een supermarkt  voor de beroepsvaart inclusief database ontwerp. Omdat Internet nog niet algemeen beschikbaar was, werden de bestellijsten uitgeprint of via modem verzonden.

Direct marketing CD-ROM: Ontwikkeling van de "ABC voor handel en industrie" direct marketing CD-ROM.

Redaktiesysteem voor Ziekenfondsraad: Automatisering van de redactie en aanmaken van zetbestanden t.b.v. het Farmacotherapeutisch kompas inclusief database ontwerp. De gegevens t.b.v. het Farmacotherapeutisch kompas werden op een gesloten systeem beheerd. Deze zijn omgezet naar een Database georiënteerd systeem, met de teksten in MS-Word. Ook werd een module geschreven om zetbestanden te produceren.

Financiële planner: Ontwikkeling van de Elsevier Financiële planner 1997. Brongegevens werden in SGML (via MS-Word plug-in) aangeleverd. We hebben een OMNIMARK script gemaakt om de gegevens geschikt te maken voor de Microsoft MediaView bibliotheek. Deze bibliotheek hebben we (via een C++ module) gekoppeld aan Delphi. Delphi is toen gebruikt om de applicatie te vervaardigen.