1992-1994 Cynectics Data Modeling Technologies

Functie: 
Programmeur / Systeem analyst
Technologieën: 
MS-DOS, Windows (3.1), BTRIEVE
Talen: 
C

Bij Cynectics heb ik systemen ontworpen gemaakt en onderhouden waarmee, vanuit een bestanden die bedoeld waren voor drukwerk, producten op nieuwe media zoals CD-ROM gemaakt konden worden. Zo konden uitgeverijen als Kluwer, Elsivier en Van Dale met hun bestaande gegevens producten op meerdere media uitgeven.

Activiteiten: 

Bouwbase, BouwCD: Ontwikkeling van een onderhoudsysteem (BouwBase) met een BTRIEVE database t.b.v. het ringbanden systeem van de Nederlandse Bouw Documentatie van Kluwer. Vanuit dit systeem werden bestanden voor de drukker gegenereerd en een CD-ROM geproduceerd.

SONY Electronic book producties:

  • Polytechnisch handboek (Elsevier)
  • Woordenboek Nederlands – Engels (Van Dale)
  • Woordenboek Engels – Nederlands (Van Dale)

Met behulp van (zelf) eerder geschreven programmatuur zijn de producties uitgevoerd. De brondata is na analyse naar een importformaat geconverteerd en verwerkt.

Aanmaken Sony EB discs: Ontwikkeling van een systeem voor het aanmaken van databestanden geschikt voor SONY Electronic Book (EB)EB was een CDI-achtig apparaat op zakformaat.

De mogelijkheden waren natuurlijk ook veel kleiner. Het formaat van de bestanden op de EB CD-ROM was gespecificeerd en met die specificatie, heb ik samen met een collega een programma geschreven dat een tekstformaat (soort SGML) kon omzetten naar EB bestanden.

Databc: Ontwikkeling en onderhoud aan een database zoek systeem op basis van BTRIEVE database (DATABC). Dit systeem was ondermeer zeer geschikt voor CD-ROM toepassingen. Op basis van dit systeem is later o.a. de BouwBase geschreven.

Huur CD: Ontwikkeling van een CD-ROM t.b.v. Huur wetgeving voor Kluwer.