1987-1991 De Cleyenburgh

Functie: 
Programmeur
Technologieën: 
MS-DOS, Novell, Lantastic, ATNX/NTNX, EDIFACT
Talen: 
BASIC, Assembly (x86), C

Bij De Cleyenburgh heb ik gewerkt aan een Huisartsinformatiesysteem (DECLAMED). Ook heb ik een functiebibliotheek ontwikkeld waarmee het systeem verder werd uitgebreid, en waarmee een kleine versie van het programma gemaakl werd.

Verder heb ik De Cleyenburgh vertegenwoordigd in het 3i project. Dit project had ten doel om de communicatie tussen verschillende medische instellingen te standaardiseren.

Activiteiten: 

Declamed: Ontwikkelen en onderhoud HIS (Huisarts Informatie Systeem, DECLAMED)Dit systeem verzorgde de financiële en medische administratie van een huisartsenpraktijk.

Bibliotheek: Ontwikkeling aan de functie bibliotheek t.b.v. user interface en database management .Windowing bibliotheken en snelle schermprint afhandeling begon de standaard te worden. Deze bibliotheek werd geschreven om de programma’s binnen het bedrijf te voorzien van (toen) moderne windowing features.

Werkgroep: 3i werkgroep ten behoeve van digitale communicatie binnen de gezondheidszorg (EDI, EDIFACT). De PTT wilde via het MEMOCOM netwerk alle communicatie in de gezondheidszorg regelen. Hiervoor is m.b.v. de EDIFACT standaard het formaat van een berichtenset opgezet. MEMOCOM is inmiddels vervangen door het internet, de berichten werden in 2005 nog gebruikt.